Statenweg
Statenweg Nieuws 4 maart 2010
Leestijd: 1 minuut

Apple heeft schoon genoeg van Amazon mp3

Apple zou muzieklabels hebben verzocht om niet deel te nemen aan Amazon’s Daily Deal, zo meldt Billboard magazine. De online retailer wil met deze promotiecampagne populaire muziekalbums één dag voordat deze in de winkels liggen (incl. iTunes) exclusief aanbieden in zijn mp3-store. In ruil daarvoor gaat Amazon de albums promoten op onder meer MySpace.

Dit is tegen het zere been van Apple, die veel werk steekt in de promotie van nieuwe albums via iTunes. ‘Enough of that shit!’ zou Apple gezegd hebben. Voorheen stelde het bedrijf weinig eisen aan campagnes buiten iTunes om, maar daar is nu dus verandering in gekomen.

Amazon voert een felle strijd om marktaandeel te winnen van iTunes. Daily Deal zou Amazon helpen om kopers te trekken naar hun online mp3-winkel.

Apple zou gedreigd hebben om de iTunes-promotie van albums die in Amazon’s Daily Deal zijn opgenomen te staken. De labels zullen wellicht Apple gehoorzamen. iTunes is namelijk de grootste muziekverkoper in de Verenigde Staten.

Een directeur van een grote muzieklabel uitte de kritiek dat Apple in plaats van het aantrekkelijker maken van iTunes over is gegaan op het beschermen van wat het heeft opgebouwd. Alleen albums van minder bekende artiesten die sowieso niet door Apple gepromoot worden zouden uiteindelijk deelnemen aan Daily Deal.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.