Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 30 maart 2010

Apple belooft gratis OS upgrade voor iPad

Nu het nog maar een paar dagen duurt voordat de iPad beschikbaar komt in de Verenigde Staten lekken er steeds meer details uit over het apparaat. Zo heeft MacRumors in een licentieovereenkomst ontdekt dat Apple één gratis update belooft naar de volgende versie van het OS voor iPadbezitters. Het gaat hierbij dus niet alleen om kleine updates (bijvoorbeeld van versie 3.2 naar 3.3) maar om grote updates (bijvoorbeeld van versie 3.x naar 4.x). Apple verwoordt het zelf als volgt:

Apple will provide you any iPad OS software updates that it may release from time to time, up to and including the next major iPad OS software release following the version of iPad OS software that originally shipped from Apple on your iPad, for free. For example, if your iPad originally shipped with iPad 3.x software, Apple would provide you with any iPad OS software updates it might release up to and including the iPad 4.x software release. Such updates and releases may not necessarily include all of the new software features that Apple releases for newer iPad models.

Dit is een ander beleid dan we tot nu toe gewend zijn van Apple. Zo krijgen iPhone bezitters tot nu toe élke nieuwe OS versie gratis en moeten iPod Touch bezitters voor elke grote update betalen.

Reageer op artikel:
Apple belooft gratis OS upgrade voor iPad
Sluiten