Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 1 maart 2010
Leestijd: 1 minuut

Aandeel Mac OS X stijgt gestaag door in de VS

Hoewel het er bij Mac OS X misschien niet perse om gaat dat er een zo groot mogelijk marktaandeel wordt gehaald, kijkt OMT toch zo nu en dan eens naar de statistieken van ons favoriete besturingssysteem. De laatste gegevens die hierover binnenkwamen laten weer een erg positieve groei zien. In het laatste jaar steeg het aandeel van Mac OS X in de VS namelijk met maar liefst 29,4%.

Het marktaandeel van Mac OS X komt in de VS door deze stijging uit op bijna 11%. Uiteraard is Windows nog steeds verreweg het populairste besturingssysteem, met een marktaandeel van 86,8%. Wel nam het aandeel van Microsoft’s besturingssysteem het afgelopen jaar met 3,8% af. Na de introductie van Windows 7 bleef het aandeel van Windows drie maanden lang stabiel, maar in januari zakte dit aandeel toch weer iets verder terug.

Uit het onderzoek blijkt verder dat de meeste Mac-gebruikers nog steeds op Leopard zitten, hoewel het aandeel van Snow Leopard snel toeneemt. Leopard was goed voor 52,1% van het totale OS X-gebruik, terwijl 27,3% van de Mac-gebruikers Snow Leopard heeft geïnstalleerd. De populairste versie van Windows is nog steeds Windows XP. Het aandeel van dit uit 2001 stammende besturingssysteem nam in januari van dit jaar zelfs nog iets toe, dankzij de populariteit van netbooks.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.