Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 26 maart 2010

30.000 gratis boeken op de iPad

De website AppAdvice zegt bewijs te hebben dat Apple 30.000 gratis boeken ter beschikking zal stellen in de iBookstore voor de iPad. Het betreft hier titels waar geen auteursrechten op rusten.

De boeken komen uit de archieven van Project Gutenberg, een initiatief om boeken uit het publieke domein gratis digitaal ter beschikking te stellen. Eerder maakt Apple al bekend dat digitale boeken in het Open ePub formaat waar Project Gutenberg gebruik van maakt, op de iPad te lezen zijn door ze te importeren via iTunes. Door de boeken onderdeel te maken van de iBookstore probeert Apple waarschijnlijk te voorkomen dat er een wildgroei aan Gutenberg-boekwinkeltjes ontstaat in de App Store.

Reageer op artikel:
30.000 gratis boeken op de iPad
Sluiten