Statenweg
Statenweg Nieuws 10 februari 2010

Warner Music ziet groei afnemen door €1,29 songs

Warner Music Group liet bij de presentatie van de financiële resultaten doorschemeren dat de verkoop van digitale muziek minder snel groeit dan voorheen. Oorzaak? De prijsverhoging van populaire muzieknummers in iTunes van 99 cent naar €1,29.

Op lang aandringen van de muziekindustrie stapte Apple vorig jaar april af van de vaste prijs voor muzieknummers. Naast de bekende 99 cent, moet voor populaire muzieknummers €1,29 betaald worden. Daarentegen zijn enkele oude nummers in prijs verlaagd naar 69 cent.

Warner Music zag de groei van de omzet uit digitale muziek in het laatste kwartaal afnemen naar 8%. Een jaar eerder bedroeg deze nog 20%. Dit is in lijn met de rest van de industrie: 5% verkoopgroei van digitale tracks (omgezet naar albums) in het decemberkwartaal, vergeleken met 10% in september en 11% in juni.

In de muziek draait het om de juiste timing. CEO Edgar Bronfman blijft van mening dat variabele prijzen gunstiger zijn voor de industrie. Het verhogen van de prijzen ten tijde van recessie was echter niet zo’n goed idee, aldus de CEO.

In de Verenigde Staten wordt 35% van de muziek online verkocht. Daarvan neemt Apple’s iTunes 69% voor zijn rekening, dat is 25% van de totale muziekverkoop in de VS.

Reageer op artikel:
Warner Music ziet groei afnemen door €1,29 songs
Sluiten