Twee of meer keer Exchange zonder jailbreak

Door: Jan David Hanrath - 6 reacties

Sinds de derde iteratie van het iPhone OS wordt Exchange 2007 ondersteund, de zakelijke mail-, agenda- en adresboekmanager van Microsoft. De iPhone is hiermee een stuk interessanter geworden voor zakelijk gebruik. Tenminste, zolang je maar één Microsoft-minded werkgever hebt. Net als bij nagenoeg alle smartphones is Exchange-ondersteuning op de iPhone namelijk gelimiteerd tot één Exchange-account. Jammer voor deeltijders, free-lancers en andere werknomaden.

Voor durfallen die hun iPhone hadden gejailbreakt waren er al oplossingen om één of meer Exchange-accounts toe te voegen. Voor iedereen die liever binnen de lijntjes kleurt heeft Lucien Dantuma een uitgebreide instructie geschreven op Frankwatching over hoe hij met behulp van Google Calendar en wat kunst en vliegwerk hetzelfde bereikt.

Het artikel zou op OMT niet misstaan. Gelukkig bereiken we met een linkje ongeveer hetzelfde.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Donnie Darko

  Leuke site overigens, had ik onlangs toegevoegd aan mijn rss lijstje.:)

 • Profielfoto
  spacefreek

  Doe mij maar jailbreak..

 • Profielfoto
  BigAL

  bestaat er ook een “ditch iPhone app”?

 • Profielfoto
  maaubel

  Bah! microsoft…

 • Profielfoto
  klaastjepkema

  Jahaa, dat had je gedacht!:-P Deze truc had ik al eerder bedacht, maar werkt het alleen met IPM.Appointments. Als je werkgever met MeetingPlace oid werkt, pakt de synctool die afspraken niet en werkt het niet… Instellingen aanpassen is ook geen een optie, want die worden bij elke sync opnieuw ingesteld door Exchange.

  Wat WEL goed werkt is de GoogleCal, eigenlijk een gratis Exchange voor thuisgebruik. En als je Exchange met alleen IPM werkt, gaat ’t ook prima:-)

 • Profielfoto
  sannie

  Ook andere partijen zoals IBM Lotus maken gebruik van het activesync protocol voor mail synchronisatie……kerio doet dit volgens mij ook.

  Dus je hoeft gelukkig niet perse Microsoft gebruiken….en wees nou eerlijk welk bedrijf doet dat nog ;) da’s toch zonde van je investeringen :D

  Eigenlijk moet apple het exhange logo verwijderen en vervangen voor Activesync logo. Dat zou mijn inziens logischer zijn…maar ik heb dan ook helemaal niets met exchange.