Statenweg
Statenweg Nieuws 11 februari 2010

Tv shows voor slechts 1 dollar per stuk?

Apple zou volgens de Financial Times televisienetwerken ‘pushen’ om standard definition tv shows voor slechts één dollar per stuk aan te bieden. Dit met het oog op de lancering van de iPad.

Momenteel kost een aflevering in standard definition $1,99,- in de iTunes Store. High definition shows zijn $2,99,- Een heel seizoen in HD kost zo al snel $49,99,-.

Het zou gaan om een test om te onderzoeken of een lagere prijs een positieve impuls zal hebben op de verkoop. Ook de iPad kan profiteren van de lager geprijsde shows. De focus ligt niet voor niets op shows in standard definition, die goed ogen op het 4:3 ratio scherm van de iPad.

Volgens de Financial Times zijn een aantal netwerken al akkoord gegaan. De prijsverlaging zou tussen nu en anderhalve maand, het moment waarop de iPad in de winkels ligt, worden ingevoerd.

Net als de muziekindustrie hebben televisienetwerken te maken met een dalende DVD-verkoop, door illegale downloads en goedkope verhuurdiensten.

Apple zou het plan om tv-programma’s aan te bieden in de vorm van een abonnement voor $30,- per maand nog niet hebben opgegeven. De makers van de tv shows vrezen echter dat dit hun banden met de kabelmaatschappijen schaadt.

Reageer op artikel:
Tv shows voor slechts 1 dollar per stuk?
Sluiten