Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 25 februari 2010

Stoomt Steam op richting Mac?

Wordt jij ook zo enthousiast van: ‘C:Program FilesSteamresourcemenusosx.menu’? Niet? Als je graag games speelt op je Mac, zou je dat toch moeten worden. Het betreft hier namelijk een verwijzing naar een toekomstige Mac versie van het populaire PC-gameplatform Steam, gevonden in een recent uitgebrachte beta van de software.

Voor wie het nog niet weet, Steam is een online winkel voor computergames. In plaats van het ouderwets kopen van een schijfje in een fysieke winkel, koop je bij Steam alleen een licentie en download je vervolgens de game. Buiten die ‘instant-satisfactionfactor’ biedt Steam nog een bijkomend voordeel: je blijft altijd het recht houden om het spel opnieuw te downloaden, ongeacht de computer die je gebruikt.

Op Windows is het platform al jaren een succes met 25 miljoen gebruikers die de keuze hebben uit meer dan 1000 spellen. Helaas betekent de mogelijke uitbreiding naar de Mac natuurlijk niet dat er voor ‘ons’ meer Mac-spellen uitkomen. Wel zou een Mac-versie van Steam het eenvoudiger maken dan ooit om een game voor je Mac te vinden, kopen en spelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Stoomt Steam op richting Mac?
Sluiten