Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 13 februari 2010

Nederlandse editie van Inside Steve’s Brain uitgebracht

‘Zo denkt Steve. Het geheim van het succes van Steve Jobs en Apple’ is de titel van de Nederlandstalige uitgave van ‘Inside Steve’s Brain’ van schrijver en Cult of Mac journalist Leander Kahney. In het boek onderzoekt Kahney hoe het kan dat één persoon in nagenoeg elk decennium voor een nieuwe revolutie zorgt: De computerrevolutie in de jaren 70 en 80 (Apple II en de Mac), Het mainstream maken van computer animatie in de jaren 90 (Pixar) en het opschudden van de muziek- en mobiele telefoonindustrie in de afgelopen tien jaar (iPod, iTunes en iPhone).

Volgens Kahney is Steve Jobs een man vol tegenstrijdigheden. Daarom komen ook z’n rare streken en voorbeelden van slecht gedrag uitgebreid aan bod in het boek. Prettig leesvoer voor iedereen die fan is van Apple.

‘Zo denkt Steve’ is uit het Engels vertaald door Marijke van der Horst, telt 311 pagina’s en is voor € 18,95 te koop bij de betere boekhandel en online bij Bol.com (gebonden editie en digitaal).

OMT’er van het eerste uur Boris Veldhuijzen van Zanten sprak gistermorgen op televisie met Arie Boomsma over het boek en het fenomeen Apple in Goedemorgen Nederland (na 9 minuten).

Reageer op artikel:
Nederlandse editie van Inside Steve’s Brain uitgebracht
Sluiten