Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 11 februari 2010

Maken van goedkoopste iPad kost $ 229,35

We hoeven ons geen zorgen te maken dat Apple geen geld overhoudt aan de over anderhalve maand leverbare iPad. Waar Steve Jobs de wereld versteld deed staan met een prijs van $ 499,- voor het goedkoopste model, hoeft Apple volgens iSuppli slechts $ 229,35 af te rekenen voor de gebruikte onderdelen en assemblage.

iSuppli heeft alle iPad varianten virtueel uit elkaar gehaald en de onderdelen vergeleken met beschikbare componenten. Hieruit konden ze een redelijk betrouwbare prijs destilleren. De grootste marge behaalt Apple op de meest gemiddelde iPad: de 32GB versie met WIFI+3G. De klant moet $ 729,- afrekenen aan de kassa, terwijl Apple wordt aangeslagen voor $ 287,15 aan onderdelen en assemblage. Er blijft dus meer dan $ 440,- per verkochte unit over om Apple-programmeurs, reclamebureaus, aandeelhouders en dergelijke van te betalen.

Wordt het niet eens tijd dat Steve een dollar salarisverhoging krijgt?

Reageer op artikel:
Maken van goedkoopste iPad kost $ 229,35
Sluiten