Siebren Verhoef
Siebren Verhoef OMT Specials 5 februari 2010

Maak foto’s in Photo Booth zonder ‘flits’ en aftellen

Wanneer je het programma Photo Booth laat zien aan mensen die geen Mac hebben, blijkt dit nog altijd een succesnummer te zijn onder deze groep. Ook kan het programma voor de nodige vermaak zorgen wanneer je even wat tijd te doden hebt.

Als je een foto maakt met Photo Booth zul je merken dat je beeldscherm automatisch wit wordt, om te zorgen voor een soort flits-effect. Soms zorgt het beeldscherm van je Mac echter al voor voldoende licht, en wordt de foto door deze ‘flits’ overbelicht. Gelukkig kun je deze flits ook tijdelijk uitschakelen.

Hoe
Om in Photo Booth een foto te maken zonder flits druk je tijdens het maken van de foto op de ‘shift’-toets. Wil je dat Photo Booth tijdens het maken van een foto niet eerst aftelt, dan druk je op ‘alt/option’. Je kunt tijdens het maken van een foto ook tegelijk op ‘shift’ en ‘alt/option’ drukken, om direct een foto zonder flits te maken.

Heb jij nog een OMT 101? Stuur ‘m naar [email protected]!

Reageer op artikel:
Maak foto’s in Photo Booth zonder ‘flits’ en aftellen
Sluiten