Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 18 februari 2010

LAI leert MKB’ers Snow Leopard Server

Met de introductie van de Mac mini Server en Snow Leopard server lijkt het ook voor MKB ondernemers steeds eenvoudiger om de switch naar Mac te maken. Zelfs, of misschien juist als de onderneming te klein is voor een eigen systeembeheerder biedt deze hard- en software een gebruiksvriendelijk alternatief voor serveroplossingen van Microsoft of Linux. Toch vergt het installeren en beheren van een Mac server in een zakelijke omgeving nog specialistische kennis.

Daarom heeft trainingsinstituut LAI een tweedaagse cursus opgezet over Mac OS X Server 10.6, gericht op het MKB. Cursisten leren een server efficiënt in te richten én te beheren. Zo komt het configureren van een e-mailserver, websites, iChat server, Wiki’s en Blogs aan bod. Ook wordt ingegaan op het aanmaken en beheren van gebruikers en gedeelde mappen.

De cursus Mac OS X Server 10.6 voor het MKB vindt plaats in Schiedam op 28 en 29 april. Kosten zijn € 1050,- ex. BTW. Kennis van Mac OS X server is niet vereist. Wel dienen geïnteresseerden minimaal 1 jaar ervaring Met Mac OS X te hebben. Deelnemers hebben na de cursus recht op één maand Q&A met de trainers via e-mail.

Reageer op artikel:
LAI leert MKB’ers Snow Leopard Server
Sluiten