Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 19 februari 2010

iPhone integratie voor de Smart ForTwo

Bezitters van een Smart en een iPhone hebben iets om naar uit te kijken. Binnenkort kunnen zij hun armetierige aux-ingang vaarwel zeggen en gebruik gaan maken van een speciale Smart Drive Kit for iPhone: een iPhone dock én Smart iPhone App in één.

De dock heeft een ingebouwde microfoon, is verbonden met de accu en de stereoinstallatie en regelt zo stroom voor de iPhone en een verbinding tussen de iPhone en de speakers. Dit is op zich nog niet zo bijzonder. Wel een primeur is de Smart iPhone App. Die geeft je vanuit een app de mogelijkheid om met grote knoppen snel handsfree te bellen, muziek en internetradio te luisteren én te navigeren.

De basisversie van de App kost € 9,99, toont je positie op een kaart en voegt daar points of interest aan toe via de Microsoft Bing zoekmachine. Wil je volwaardige point-to-point navigatie met realtime file-informatie, dan betaal je jaarlijks € 49,99. Jaarlijks betalen houdt ook in dat je automatisch updates krijgt van het kaartmateriaal.

De slimmeriken van Daimler AG – de moeder van Smart – zijn echter nog lang niet klaar met de Smart App. Zo kun je de iPhone laten onthouden waar je je auto hebt geparkeerd én willen ze de App koppelen aan een cameraatje achter de voorruit. Het cameraatje leest de verkeersborden en kan via de iPhone de bestuurder op de hoogte brengen van de geldende maximum snelheid. Voor dit soort gizmo’s moet je tot nu toe een hele dure E- of S-klasse Mercedes aanschaffen.

De Smart Drive Kit for iPhone komt aan het begin van het tweede kwartaal op de markt. Een prijs voor de dock is op dit moment nog niet bekend.

Reageer op artikel:
iPhone integratie voor de Smart ForTwo
Sluiten