Statenweg
Statenweg Nieuws 17 februari 2010
Leestijd: 1 minuut

Hoeveel moeten lezers gaan betalen voor de iPad-editie van de New York Times?

Binnenshuis lijkt men er bij de New York Times ook nog niet over eens te zijn. Tegenover elkaar staan de afdeling die de traditionele printuitgaven verzorgt en de mensen die een doorgang forceren in het digitale tijdperk.

De eerste groep pleit voor een bedrag van $20 tot 30 per maand voor de NYT-app, die reeds tijdens de introductie van de iPad op 27 januari werd getoond. Zij zijn bang dat lezers bij een lagere prijs in groten getale hun papieren abonnement zullen opzeggen. De tweede groep houdt vast aan een prijs van 10 dollar per maand voor de iPad-editie van de krant.


Het lijkt er dus op dat de verschillende afdelingen binnen de NYT vooral voor hun eigen belangen opkomen. Het is nu aan de top om te bepalen welke weg in te slaan. President Scott Heekin-Canedy van de New York Times Media Group zou echter neigen naar de hogere prijs.

Feit is dat nieuwe vormen van distributie, zoals de iPad en de Kindle, een kans vormen voor kranten om hun dalende lezersaantallen van de papieren editie te compenseren met betalende lezers van de digitale editie.

Met een lage prijs zullen lezers sneller bereid zijn te betalen voor de digitale editie van de krant. Ook de lagere kosten, doordat het drukken en verspreiden van de krant niet langer nodig is, kunnen een prijs van $10 verantwoorden.

Het nieuws op de website van de NYT zal bovendien nog tot zeker 2011 gratis te raadplegen zijn. De meerwaarde die de app biedt boven de website zal daardoor tot die tijd minimaal zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hoeveel moeten lezers gaan betalen voor de iPad-editie van de New York Times?
Sluiten