Statenweg
Statenweg Nieuws 2 februari 2010

Heeft de iPad dan toch een camera?

In de behuizing van de iPad is ruimte aangetroffen voor een camera aan de voorzijde van het apparaat. De cameramodule van de unibody MacBook, die bestaat uit een lens, een led-lampje en een lichtsensor, past precies in deze ruimte, aldus reparatiebedrijf Mission Repair.

Mission Repair beschikt al over reserveonderdelen voor de iPad, ondanks dat de iPad nog niet in de winkels ligt. Mogelijk zijn deze daardoor niet via de officiële weg verkregen.

Vorige week werden in de software iPhone OS 3.2 SDK eveneens aanwijzingen ontdekt voor een camerafunctie. Ook menen sommige kijkers van de keynotepresentatie waarin de iPad wordt geïntroduceerd bij een bepaalde lichtinval een lege ruimte boven het scherm van de iPad te herkennen.

Natuurlijk voedt dit geruchten dat Apple in een later model alsnog een camera inbouwt voor videoconferentie of om gezichten te herkennen.

Van boven naar onder: de iPad behuizing, cameramodule MacBook, behuizing MacBook

Reageer op artikel:
Heeft de iPad dan toch een camera?
Sluiten