Statenweg
Statenweg Nieuws 17 februari 2010
Leestijd: 1 minuut

E-boeken op de iPad voorzien van kopieerbeveiliging

Over minder dan zes weken liggen de eerste iPad’s in de winkel. De iPad komt met een eigen online boekwinkel om onder meer als e-reader door het leven te gaan.

Apple lijkt uitgevers op veel punten tegemoet te willen komen om hun boeken in deze iBookstore op te mogen nemen. Zo staat Cupertino hogere prijzen toe voor de e-boeken dan tot nu toe gebruikelijk was op Amazon’s Kindle. Dit zorgde voor de nodige opschudding.

Nu blijkt dat een groot aantal e-boeken voorzien zal zijn van Apple’s Fairplay-kopieerbeveiliging (DRM) om piraterij tegen te gaan. De uitgaven verschijnen in het open ePub-formaat, maar uitgevers kunnen er zelf voor kiezen om hun e-boeken te beveiligen.

Een jaar geleden deed Apple afstand van DRM op muziek in de iTunes Store, na lang onderhandelen met de platenindustrie. Het DRM zou te veel beperkingen opleggen aan de consument en weinig effectief zijn. Films, tv-shows en apps zijn overigens nog altijd beveiligd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
E-boeken op de iPad voorzien van kopieerbeveiliging
Sluiten