Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 16 februari 2010

Canon werkt aan betere DSLR integratie Final Cut Pro

Er heeft zich de afgelopen jaren een ware revolutie ontketend in de wereld van budget-filmmakers. In plaats van dure filmcamera’s wordt steeds meer gebruik gemaakt van digitale spiegelreflexcamera’s (DSLR’s) die met een ingebouwde CMOS chip in Full HD kunnen filmen. De kwaliteit is dankzij de grote sensors en goede lenzen vaak niet te evenaren door prosumer camcorders. Een nadeel is echter dat deze camera’s het materiaal opslaan in formaten waar Final Cut Pro maar moeilijk mee overweg kan. Canon , één van de poplulairste merken in het DSLR-filmwereldje wil daar nu iets aan gaan doen.

Het bedrijf heeft aangekondigd binnenkort uit te komen met een plug-in voor Final Cut Pro waarmee filmmateriaal direct via de log-and-transfer functie kan worden geïmporteerd en voorzien van metadata. Vervolgens worden de MPEG-4 H.264 bestanden automatisch geconverteerd naar Apple’s ProRes 422 codec. Volgens Canon gaat dit ongeveer twee keer zo snel als nu gebeurt met programma’s als Compressor.

De plug-in is bedoeld voor materiaal van Canon’s EOS 5D Mark II, EOS 7D en EOS 1D Mark iV. De gratis beta komt in maart van dit jaar uit en zal filmmakers met een krappe beurs maar met oog voor kwaliteit een hoop werk gaan besparen.

Reageer op artikel:
Canon werkt aan betere DSLR integratie Final Cut Pro
Sluiten