Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Geruchten 12 januari 2010
Leestijd: 1 minuut

Zit Azië zonder 10 inch schermen dankzij Apple?

Onder het mom “Een dag zonder tabletgeruchten is een dag niet geleefd” meldt TG Daily dat het momenteel onmogelijk is om een 10.1 multitouch beeldscherm te vinden bij Aziatische producenten. Een anonieme industrieel ontwerper zou dit verteld hebben aan de website tijdens de Consumer Electronic Show in Las Vegas. Het bedrijf waar de ontwerper voor werkt zou een product op de markt willen brengen met een dergelijk scherm en probeert al maanden een productielijn te starten. Geen enkele Aziatische producent van dergelijke schermen zou echter kunnen leveren, omdat de volledige productie is opgekocht door Apple.

Opvallend is dat het zowel LCD als OLED schermen zou betreffen. OLED schermen zijn feller, scherper én energiezuiniger maar ook een stuk duurder dan LCD schermen. Onlangs twijfelden analisten nog openlijk dat Apple gebruik zou maken van OLED schermen voor een tablet. Productiekosten zouden daardoor namelijk kunnen oplopen tot meer dan $ 1500,- per apparaat, afgaand op de huidige prijzen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zit Azië zonder 10 inch schermen dankzij Apple?
Sluiten