Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Geruchten 21 januari 2010

Wall Street Journal bevestigt Apple Tablet

De afgelopen dagen, weken en maanden kwamen er veel geruchten voorbij over de Apple Tablet. Deze geruchten waren soms ronduit ongeloofwaardig, en het andere moment kwamen ze van betrouwbaardere bronnen. Vandaag bevestigt de Wall Street Journal dat er inderdaad een Apple Tablet komt, en komen zij met een aantal details over het apparaat naar buiten. En wanneer de Wall Street Journal schrijft dat er een Apple Tablet komt, kun je er bijna zeker vanuit gaan dat dit waar is.

De Apple Tablet zou volgens de Wall Street Journal onder andere geschikt zijn om e-books met speciale multimedia-content te lezen. Ook studieboeken zouden geschikt worden gemaakt voor de tablet. Apple zou niet alleen in gesprek zijn met uitgevers van boeken, maar zou ook onderhandelen met kranten als The New York Times, game-ontwikkelaar Electronic Arts, en zelfs met Walt Disney. Met de tablet zou het ook mogelijk worden om een “best of tv”-abonnement te nemen, waarbij de consument een pakket van verschillende tv-programma’s samen kan stellen.

Verder zou er een geheel nieuwe versie van iTunes onderweg zijn, waarbij de iTunes Store niet meer geïntegreerd is in de applicatie. Deze zou voortaan apart te benaderen zijn. Vanaf juni zou een iTunes.com-streamingdienst mogelijk beschikbaar worden. De tablet zou een 10 of een 11 inch scherm hebben, een virtueel toetsenbord, en zou makkelijk te delen zijn met huisgenoten. De prijs zou rond de $1000 liggen.

Reageer op artikel:
Wall Street Journal bevestigt Apple Tablet
Sluiten