Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 28 januari 2010

VoIP via 3G op de iPhone vanaf nu toegestaan

De iPad is niet het enige nieuwe dat Apple heeft uitgebracht. De iPhone SDK heeft namelijk ook een update gekregen. Met deze nieuwe iPhone SDK is het voor iPhone-apps toegestaan om VoIP-gesprekken te voeren via een 3G-verbinding. Voorheen waren VoIP gesprekken met applicaties als Skype op de iPhone alleen mogelijk via een wifi-verbinding.

Dit blijkt uit een persbericht van de makers van de VoIP-applicatie iCall. De iCall-app is dan ook meteen geschikt gemaakt om VoIP-gesprekken via 3G te kunnen voeren. iCall is hiermee volgens de ontwikkelaars de eerste app waarmee dit mogelijk is. Naar verwachting zullen ook andere VoIP-apps snel een update krijgen.

Sinds oktober vorig jaar staat de Amerikaanse iPhone provider AT&T VoIP-gesprekken via hun 3G netwerk toe. De verwachting was toen dan ook dat bezitters van een iPhone snel van deze mogelijkheid gebruik zouden kunnen maken maken. Een maand later bleek echter dat apps waarmee het mogelijk was om VoIP-gesprekken te voeren via 3G nog steeds niet werden toegelaten tot de App Store. Vanaf vandaag is dit dus officieel toegestaan door Apple.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
VoIP via 3G op de iPhone vanaf nu toegestaan
Sluiten