Siebren Verhoef
Siebren Verhoef OMT Specials 28 januari 2010
Leestijd: 1 minuut

Verwijder ongewenste voorkeurenpanelen

Bij de installatie van sommige programma’s op de Mac worden er niet alleen bestanden in onder andere de map ‘Programma’s’ gezet, maar wordt er in Systeemvoorkeuren onder de categorie ‘Overige’ ook een voorkeurenpaneel geïnstalleerd.

Stel dat je een ongewenst voorkeurenpaneel wilt verwijderen, dan is het vaak genoeg om een de-installeerprogramma te draaien. Maar wat als je het programma hebt verwijderd, en het voorkeurenpaneel staat nog steeds in Systeemvoorkeuren?

Hoe
Het verwijderen van ongewenste voorkeurenpanelen in erg makkelijk. Zoek het betreffende voorkeurenpaneel op in Systeemvoorkeuren, en klik met de rechtermuisknop op het symbool. Kies vervolgens voor ‘Verwijder voorkeurenpaneel ‘…”, en het voorkeurenpaneel wordt verwijderd.

Heb jij nog een OMT 101? Stuur ‘m naar [email protected]!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verwijder ongewenste voorkeurenpanelen
Sluiten