Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 8 januari 2010

Veel tablets, nog meer teleurstelling op CES

2010 lijkt het jaar van de tabletcomputer te worden, afgaand op de Consumer Electronic Show in Las Vegas. Tijdens zijn keynote speech afgelopen woensdag toonde Microsoft-baas Steve Ballmer niet minder dan drie tablets van de merken HP, Archos en Pegatron. Later kwamen ook Dell, Freescale en Compal met hun definitie van een tablet-pc.

De tablets lijken functioneel veel op elkaar. Allemaal hebben ze multitouch schermen, een ingebouwde webcam en een relatief krachtige processor. Toch leken de verwachtingen bij het CES-publiek hoger gespannen. Een veel gehoorde opmerking is dat de tablets allemaal een vrijwel onaangepaste versie Windows 7 of Android draaien. Nog teleurgestelder is men over het feit dat al deze hardware nog in een conceptstadium zit. Geen enkele computerbouwer durft zich nog te commiteren aan een lanceerdatum of prijs.

Grote afwezige was natuurlijk Apple, waarvan verwacht wordt later deze maand met een eigen tablet uit te komen. Laten we hopen dat de dames en heren in Cupertino meer indruk weten te maken met hun soft- en hardware.

Reageer op artikel:
Veel tablets, nog meer teleurstelling op CES
Sluiten