Statenweg
Statenweg Nieuws 15 januari 2010

Tiener dreigt Apple Store op te blazen

De 17 jaar oude Jason Barry uit New York riskeert een celstraf van zeven jaar, omdat hij op een computer in de Apple Store van Staten Island een dreigement typte aan de medewerkers en bezoekers van de winkel.

In de boodschap dreigde hij als zelfmoordenaar de store te zullen opblazen met een bom. Hij ondertekende de boodschap met de naam van de vader van zijn vriend, waardoor de jongen snel opgespoord kon worden.

”I have threatened your store and all its employees with a bloody death … whoever the crew maybe working, or the innocent citizens that walk in … will be eliminated with the force of a … bomb loaded with C4, strapped to my chest.”

De tiener zelf beweert dat het allemaal een grapje was. Bij het verlaten van de store vergat hij naar eigen zeggen het dreigement van het scherm te verwijderen. Openbaar aanklager Daniel Donovan kan er echter niet om lachen en stelt dat dit roekeloze gedrag flink bestraft moet worden.

Reageer op artikel:
Tiener dreigt Apple Store op te blazen
Sluiten