Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 25 januari 2010

Ook Mac OS X 10.7 duikt (vaker) op in statistieken

Behalve dat de Apple Tablet is opgedoken in de statistieken, lijkt het er op dat ook de eerste versies van Mac OS X 10.7 al worden getest. De volgende versie van Mac OS X komt namelijk steeds vaker voor in de bezoekersstatistieken van verschillende websites. Afgelopen september doken verwijzingen naar 10.7 als eerste op, maar de laatste maand is het gebruik ervan flink gestegen.

De eerste bezoeken met Mac OS X 10.7 waren afkomstig van IP-nummers binnen de Apple-campus, maar de laatste tijd duiken er steeds meer bezoekers buiten Amerika op die gebruik maken van de volgende versie van OS X. Uiteraard bestaat de mogelijkheid dat enkele bezoekers dit voor elkaar hebben gekregen door ‘spoofing’, maar gezien het relatief hoge aantal bezoekers lijkt het onwaarschijnlijk dat alle bezoekers op deze manier hun identiteit hebben gemanipuleerd.

In de bezoekersstatistieken van 9to5mac.com is ook te zien dat de bezoeken met OS X 10.7 tijdens de kerstperiode instortte, maar dat deze daarna weer snel toenamen. Aangezien de schermresoluties van de bezoekers met OS X 10.7 behoorlijk hoog waren, is de kans nihil dat de Apple Tablet een besturingssysteem gebruikt dat zich identificeert als Mac OS X 10.7. Wellicht weten we na de WWDC van dit jaar een stuk meer over de volgende katachtige uit de dierentuin van Apple…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ook Mac OS X 10.7 duikt (vaker) op in statistieken
Sluiten