Koopt Apple mobiele advertentiedienst Quattro Wireless?

Door: Siebren Verhoef - 9 reacties

Volgens de laatste geruchten zal Apple binnenkort aankondigen dat het de mobiele advertentiedienst Quattro Wireless heeft gekocht voor een bedrag van $275 miljoen. Eerder greep Apple naast AdMob, een vergelijkbare mobiele advertentiedienst. Google telde recent een bedrag van $750 miljoen neer voor AdMob.

Zowel Quattro Wireless als AdMob richten zich op mobiele adverteren op smartphones als de iPhone en Google’s Android toestellen. Wat Apple van plan is met het bedrijf is nog niet duidelijk. De mogelijkheden zijn eindeloos. Zo zou Apple op zoek kunnen zijn naar een goede manier van adverteren op de nog niet bestaande Apple tablet. Een andere optie is dat Apple de advertenties in iPhone-apps voortaan zelf wil gaan regelen.

Als de geruchten blijken te kloppen zou dit betekenen dat Apple en Google op nog meer manieren met elkaar zullen gaan concurreren. Door de toenemende concurrentie tussen de twee bedrijven verzwakken de banden die eerst bestonden tussen Apple en Google steeds meer. Zowel Apple als Quattro Wireless willen (nog) niet reageren op de geruchten.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  JTD

  Ik dacht eindelijk een gerucht te lezen zonder een verwijzing naar de tablet…helaas, jullie hebben toch weer kans gezien het tablet in een stukje te noemen…haha;)

 • Profielfoto
  hahaha... wat slecht

  ahahahhahahah idd dat viel mij ook op

 • Profielfoto
  soulutions

  ‘Overkopen’? Dat is geen Nederlands… Je koopt iets of je neemt het over (al dan niet voor geld). Dus dat laatste woordje ‘over’ mag wel uit te titel. Wordt een beetje moe van dat populaire ‘voetbal-Hollandsch’. ;)

 • Profielfoto
  iAgree

  Het is inmiddels bevestigd op macrumors.com

 • Profielfoto
  RuudBerg

  We are thrilled to let you know that Apple has acquired Quattro. We want to share with you our excitement about this news and what it means for our customers.

 • Profielfoto
  maconly

  aanpakken dat asociale monopolistische google.

 • Profielfoto
  Cycle Maniac

  Dus als Apple ook de advertentie-markt op gaat, dan hebben ze er dus (net als Google, √®n MS, √®n Yahoo) ook belang bij om te weten waar de gebruikers van hun producten op zoeken. => ‘Dag privacy’. En ‘Hallo Big Brother’.

 • Profielfoto
  63743 Master

  de strijd is begonnen :D

 • Profielfoto
  Donnie Darko