Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 21 januari 2010

iPhone redt slachtoffer aardbeving Haiti

De 39-jarige Amerikaan Dan Woolly heeft de aardbeving in Haiti overleefd doordat hij zijn iPhone bij zich had. Dankzij de iPhone-app Pocket First Aid & CPR wist hij namelijk precies hoe hij zijn verwondingen moest behandelen toen hij dagen vastzat onder het puin.

De man zat in totaal maar liefst 65 uur vast in zijn hotel in Port-Au-Prince. Dankzij de instructies van de iPhone-app wist hij hoe hij zijn verwonde been en hoofd moest behandelen, en doormiddel van het alarm op zijn iPhone zorgde hij ervoor dat hij niet in slaap zou vallen. De man werd uiteindelijk door Franse reddingsmedewerkers gevonden in de lift van zijn hotel.

Behalve zijn iPhone, had Woolly ook veel aan zijn digitale spiegelreflexcamera. De flits van dit apparaat hielp hem namelijk om zijn omgeving in kaart te brengen, en om beschutting te zoeken in de lift van het hotel, waar hij veilig was voor mogelijke instortingen. De ontwikkelaars van Pocket First Aid & CPR zijn erg trots op dit nieuws, en hebben het dan ook als ‘breaking news’ op hun website geplaatst.

Reageer op artikel:
iPhone redt slachtoffer aardbeving Haiti
Sluiten