Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 28 januari 2010

iPhone OS 3.2: Alleen voor iPad, ondersteuning voor camera

Hoewel iPad ontwikkelaars eigenlijk niks mogen zeggen over de mogelijkheden die de SDK van de iPad biedt, komen er toch steeds meer details naar buiten over de SDK en het OS waar de iPad op draait. Zoals bekend draait de iPad gewoon op het iPhone OS. Op dit moment is dat iPhone OS 3.2, dat (nog) niet werkt op de iPhone of iPod touch.

Een opvallend detail is dat de contacten-applicatie in de iPad simulator uit de SDK de mogelijkheid bevat om een foto aan een contact toe te voegen door deze te maken met de camera. Dit is op z’n minst opvallend te noemen, aangezien de iPad helemaal geen camera heeft. Wellicht komt er voor de iPad een camera als accessoire beschikbaar, of was de iPad die Steve Jobs ons gisteren liet zien niet de uiteindelijke versie…?

Dan de wat minder opvallende details. Ontwikkelaars kunnen hun apps zo ontwerpen dat dezelfde app zowel op de iPad als op de iPhone kan draaien, zonder dat deze twee keer moet worden aangeschaft. Op de iPad zal zo’n app gebruik maken van het grotere scherm van het apparaat, en op de iPhone is gewoon een kleinere variant van de app te zien. Verder wordt het mogelijk om een bepaalde gedeelde map aan te maken tussen de iPad en je computer waardoor je bepaalde bestanden via apps als iWork op de iPad makkelijk kunt benaderen. Ook op de iPad zijn multi-tasking en Flash (voorlopig) niet mogelijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhone OS 3.2: Alleen voor iPad, ondersteuning voor camera
Sluiten