Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 28 januari 2010
Leestijd: 1 minuut

iPad met iBooks voorlopig alleen in Amerika

De iPad zal buiten Amerika niet direct de mogelijkheid bieden om iBooks te kopen en te lezen wanneer het apparaat verkocht zal worden. Wellicht komt dit bericht niet helemaal als een verrassing, aangezien wij het hier in Nederland ook al jaren moeten doen zonder films en tv-series in de iTunes Store.

Op de meeste Apple-websites buiten Amerika is nog geen spoor te vinden van de iPad, zo ook op de Nederlandse Apple-website. De Australische Apple website is na de Amerikaanse website de eerste waar de iPad op is verschenen. Bij het onderdeel ‘features’ valt op dat de iBooks niet vermeld worden, terwijl dit op de Amerikaanse website wel het geval is. In de kleine lettertjes onderaan de Amerikaanse Apple iPad-website is bovendien te lezen:

“iBooks available in the U.S. only.”

Het is te hopen dat Apple nog wel de nodige moeite zal doen om ook buiten Amerika deals te sluiten met verschillende uitgeverijen, en dat het niet zo lang zal zal duren als films en tv-series in de Nederlandse iTunes Store. Waarschijnlijk zal het sluiten van deals met uitgeverijen buiten Amerika wel een hogere prioriteit krijgen van Apple, aangezien het lezen van iBooks een van de hoofdfuncties van de iPad is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.