Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Geruchten 19 januari 2010

iPad, iPhone, iLife en andere geruchten…

Met de climax in zicht is de Apple-geruchtenmachine inmiddels in de hoogste versnelling gegaan. Naast de obligate tabletgeruchten wordt er inmiddels breder geroddeld; over hardware, software en mobiele OS’en.

Om te beginnen denkt MacRumors te weten hoe Apple’s tabletcomputer gaat heten. Het wordt geen iSlate maar iPad! De site baseert zich op trademark-aanvragen van die naam in diverse landen. Indirect zou Apple achter deze aanvragen zitten. Pikant detail: Apple heeft (nog) geen trademark voor de naam in de VS kunnen krijgen. Dit bleek bij de iPhone echter ook geen probleem te zijn. De naam iPad dookoverigens al eerder op, zij ’t in meer humoristische kringen.

Ondertussen zegt Gizmodo informatie te hebben over iPhone OS 4.0. Als we de ‘betrouwbare’ maar anonieme bron van de site mogen geloven wordt dit een flinke update met veel verbeteringen in de user-interface. Daarmee zou de iPhone weer een flinke voorsprong krijgen ten opzichte van de concurrentie. Het synchroniseren van agenda’s en contactgegevens zou anders gebeuren en tot slot zou multitasking mogelijk worden, wellicht ook tussen third-party Apps.

Tot slot denkt men bij de TV zender Fox News te weten dat er óók een nieuwe versie van iLife, nummer 10, geïntroduceerd zal worden. De bron die dit aan Fox vertelde bevestigd ook de introductie van bovengenoemde iPad en iPhone OS 4.0.

Dat kan nog een heerlijk avondje worden, die 27e.

Reageer op artikel:
iPad, iPhone, iLife en andere geruchten…
Sluiten