Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 29 januari 2010

iPad: 140 uur muziek, quad-core CPU?

Langzaam maar zeker komen er steeds meer details over de woensdag aangekondigde iPad naar buiten. Zo zou de Apple A4 processor die in de iPad te vinden is een dual-core of een quad-core processor zijn, die is gebaseerd op ARM Cortex A9-architectuur. De cores zouden kunnen werken op 1,3GHz, maar vanwege de warmte zou Apple ervoor hebben gekozen om deze op 1GHz te klokken.

Dankzij deze energiezuinige A4 processor zou de iPad maar liefst 10 uur lang op batterij gebruikt kunnen worden. Of dit gaat om 10 uur internetten of 10 uur video kijken is niet helemaal duidelijk. Want hoewel Steve Jobs tijdens de introductie stelde dat de iPad in staat is om 10 uur lang video weer te geven, lijkt dit wel erg optimistisch. In een kort interview tussen Steve Jobs en Walt Mossberg werd verder duidelijk dat de iPod-functie op de iPad maar liefst 140 uur muziek kan spelen op één batterijlading.

Als laatste was er twijfel over de prijzen van Apple’s iBooks in vergelijking met de eBooks die Amazon aanbiedt. Deze twijfel is in hetzelfde interview weggenomen door Jobs. Hij verzekerde Mossberg er namelijk van dat boeken in de iBook-store dezelfde prijzen krijgen als de eBooks van Amazon.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPad: 140 uur muziek, quad-core CPU?
Sluiten