Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 4 januari 2010

Intel is klaar voor snellere MacBook Pro’s

Sinds vandaag is het embargo opgeheven wat betreft Intel’s nieuwste ‘Arrandale’ processors. Hierdoor verschijnen de eerste reviews en benchmarks van deze processors op internet. De kans is groot dat deze nieuwe processors in de MacBook Pro zullen komen wanneer deze een update krijgt. Ook zijn er Arrandale processors die ultradunne laptops als de MacBook Air flink sneller zouden kunnen maken.

De eerste resultaten van de nieuwe Arrandale processors zijn erg positief. Zo is de nieuwe Core i5 processor voor notebooks op 2.53GHz gemiddeld bijna 20% sneller dan de Core 2 Duo processor op 2.53GH die in de huidige MacBook Pro’s wordt gebruikt. Als het gaat om de prestaties op 3D-gebied is de processor zelfs gemiddeld bijna 30% sneller dan zijn oudere broer. Specifieke taken zouden zelfs tot 45% sneller kunnen worden uitgevoerd. Doormiddel van Turbo kunnen de Arrandale processors snelheden bereiken van 3.33GHz.

De batterijduur van de nieuwe Arrandale processors is niet veranderd ten opzichte van de Core 2 Duo processors. In de loop van dit jaar wordt de tweede generatie Arrandale processors verwacht, die ook nog eens energiezuiniger zullen zijn. De nieuwe Intel-chips bevatten ook verbeterde geïntegreerde videochips, al is het de vraag of Apple hiervan gebruik zal maken. Wanneer de MacBook Pro een update zal krijgen is nog onbekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Intel is klaar voor snellere MacBook Pro’s
Sluiten