Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 3 januari 2010

Chrome stoot Safari van het podium

Google oprichter Sergey Brin noemde het uitblijven van Google Chrome voor de Mac ooit een gênant. Terecht, want als de Mac-versie gelijk bij de lancering van Google Chrome was uitgekomen, dan was dit bericht waarschijnlijk een jaar eerder op OMT verschenen.

Na het uitbrengen van Chrome voor Mac en Linux in december heeft browser Google Chrome concurrent Safari namelijk ingehaald op de ranglijst van meest gebruikte browsers. Met 4.63% heeft Chrome Safari naar een vierde plek verdreven. Op de tweede plek staat nog immer Firefox met 24.61% en op de eerste plek staat natuurlijk nog steeds steevast MS Internet Explorer. Dit alles blijkt uit de statistieken van Net Applications.

OMT-bezoekers geven nog steeds de voorkeur aan Safari. Tijdens de kerstdagen gebruikte 65% Safari, 18% Firefox, 12% Internet Explorer en ruim 4% Chrome.

Reageer op artikel:
Chrome stoot Safari van het podium
Sluiten