Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 18 januari 2010

Britten lopen warm voor Voda-iPhone

Afgelopen donderdag was het een spannende dag voor de Britse mobiele telecomaanbieder Vodafone. Nadat concurrent O2 eind 2009 zijn exclusieve deal met Apple verloor voor de verkoop van de iPhone mocht Vodafone dan eindelijk beginnen met het verkopen van iPhones. Met succes, want alleen al de eerste dag verkocht het bedrijf naar schatting 50.000 iPhones. 20.000 meer dan Orange die het toestel sinds begin januari verkoopt.

Volgens analisten laten deze cijfers zien dat men minder snel geneigd is om te switchen van aanbieder voor een specifiek toestel dan eerder vermoed werd. Vodafone-gebruikers hebben rustig afgewacht tot de iPhone ook hun gegund werd.

Voor wie een beetje schadenfreude wel kan waarderen is het ook nog interessant te weten dat Vodafone als vierde Britse aanbieder van de iPhone in één dag meer dan twee keer zoveel toestellen wist te verkopen dan Google’s Nexus One in een week. Dat terwijl deze in tegelijkertijd in de VS, GB, Singapore en Hong Kong verkocht werd.

Reageer op artikel:
Britten lopen warm voor Voda-iPhone
Sluiten