Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 19 januari 2010

Boot Camp 3.1: Nu ook Windows 7 op je Mac

Naast de eerste beveiligingsupdate van 2010 verrast Apple ons vanavond ook met Boot Camp Software Update 3.1 voor Windows 64 en 32 bit. Met Boot Camp kun je naast Mac OS X ook kiezen om met Windows op te starten. Windows draait dan zonder software-emulatie.

Bijzonder aan deze update voor Boot Camp is ondersteuning voor het nieuwe Windows 7, dat sinds oktober 2009 op de markt is. Daarnaast worden problemen in Windows opgelost met sommige Apple trackpads, gaat de rode LED niet meer zinloos branden in de audio port van laptops en worden het nieuwe draadloze toetsenbord en de Magic Mouse ondersteund.

Voor het handjevol Mac’ers dat momenteel Vista draait via Boot Camp heeft Apple een speciale Upgrade Utility gemaakt, dat je moet draaien voordat je de installatie van Windows 7 start. De enige taak van de utility is het unmounten van het read-only Macintosh volume in Vista.

De Boot Camp update verschijnt wanneer je Apple Software-update binnen Windows start maar is ook te downloaden op de website van Apple:
64 bit (Intel Core2Duo processors)
32 bit (Intel CoreDuo processors)

Reageer op artikel:
Boot Camp 3.1: Nu ook Windows 7 op je Mac
Sluiten