Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Geruchten 20 januari 2010

Binnenkort standaard Bingen op de iPhone?

Volgens Businessweek is het goed mogelijk dat Microsoft’s Bing binnenkort Google zal vervangen als de standaard zoekmachine in Safari op de iPhone en iPod touch. Apple en Microsoft zouden op dit moment in onderhandeling zijn over deze mogelijke samenwerking.

Apple zou twee redenen hebben om Google te vervangen voor de zoekmachine van Microsoft. Ten eerste zou Microsoft meer geld bieden voor gebruikers die op de advertenties binnen de zoekresultaten klikken, en ten tweede is Apple al een tijd lang bezig om de banden met Google los te laten. Google’s Android zou namelijk een veel grotere concurrent voor Apple zijn dan Microsoft met Windows Mobile ooit zal worden.

Volgens bronnen zou Apple zelfs ook nog overwegen om Bing in de toekomst als standaard zoekmachine voor de desktop-versie van Safari te kiezen. De hele deal tussen Apple en Microsoft zou volgens Businessweek echter niet voor lange tijd worden vastgelegd, aangezien Apple in het geheim aan een eigen zoekmachine zou werken.

Reageer op artikel:
Binnenkort standaard Bingen op de iPhone?
Sluiten