Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 15 januari 2010

Binnenkort iPhone-tethering via T-Mobile?

Sinds iPhone OS 3.0 is het theoretisch mogelijk om de mobiele internetverbinding van je iPhone te gebruiken op je Mac of PC via Bluetooth of USB. Dit zogenaamde ‘tetheren’ werd tot nu toe echter tegengehouden door T-Mobile omdat het mobiele netwerk er nog niet voor geschikt zou zijn. In de OMT-community verschijnen nu echter berichten dat dit binnenkort wellicht toch mogelijk wordt. Onze collega’s van iPhoneclub bevestigen dit verhaal.

Apple blijkt via iTunes een kleine update uitgebracht te hebben voor de iPhone. Wie de update uitvoert merkt dat in de netwerkvoorkeuren van de iPhone een optie ‘Stel internet-tethering in’ verschijnt. Helaas eindigt de euforie hier. Wannabe-tetheraars worden namelijk geleid naar de nietbestaande pagina t-mobile.nl/iphone-tethering of de klantenservice van T-Mobile.

Toch lijkt het er op dat het niet lang meer duurt voordat iPhone-gebruikers in Nederland al dan niet tegen betaling op hun computer gebruik kunnen maken van T-Mobile’s mobiele internetverbinding. Er is vooralsnog geen informatie bekend over Belgische telecom-aanbieders. OMT vraagt zich af: zit jij te wachten op iPhone-tethering en zo ja, wat zou je er maandelijks voor over hebben?

Reageer op artikel:
Binnenkort iPhone-tethering via T-Mobile?
Sluiten