Siebren Verhoef
Siebren Verhoef OMT Specials 25 januari 2010

Automatisch zoeken in de huidige map

Wanneer je vanuit een Finder-venster met behulp van het Spotlight-zoekvenster een zoekopdracht uitvoert, zoekt je Spotlight automatisch je hele computer af op zoek naar het juiste bestand.

Door in de extra balk die dan verschijnt te klikken op de mapnaam in plaats van op ‘Deze Mac’, zoek je in de huidige map die je op dat moment voor je hebt. Vind je het handiger om altijd automatisch te zoeken in de huidige map, dan kun je dit ook instellen.

Hoe
Activeer de Finder, en klik in de menubalk op ‘Finder’ > ‘Voorkeuren…’ > ‘Geavanceerd’. Onderaan het venster kun je in het menu kiezen voor ‘Zoek in de huidige map’ of ‘Gebruik de vorige zoekcriteria’. Deze opties zijn alleen aanwezig in Mac OS X Snow Leopard.

Heb jij nog een OMT 101? Stuur ‘m naar [email protected]!

Reageer op artikel:
Automatisch zoeken in de huidige map
Sluiten