Statenweg
Statenweg Nieuws 18 januari 2010

Apple wil grenzen dicht voor Nokia

Apple heeft de International Trade Commission gevraagd om de verkoop van Nokia-telefoons in de Verenigde Staten te verbieden, omdat deze inbreuk zouden maken op patenten van de iPhone-bouwer. Het betreft een antwoord op een soortgelijk verzoek van Nokia voor een importverbod van de iPhone, iPod en MacBook.

De twee bedrijven zijn sinds oktober in een juridisch gevecht verwikkeld, nadat de Finse telefoonmaker Apple ervan beschuldigde gepatenteerde technieken op het gebied van GSM- en draadloos internet toe te passen en daarvoor geen vergoeding te betalen. Nokia is van mening dat Apple zo gratis meelift op jarenlang pionierswerk en miljarden aan investeringen in R&D. Apple beschuldigde in december op haar beurt Nokia van 13 patentschendingen.

Apple’s eis voor een Nokia-verbod in de VS zal waarschijnlijk minder hard hard aangekomen zijn in Finland. Nokia heeft er zijn marktaandeel de afgelopen jaren hard achteruit zien gaan en bedient nu nog minder dan 7% van de Noord-Amerikaanse markt.

Reageer op artikel:
Apple wil grenzen dicht voor Nokia
Sluiten