Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Geruchten 25 januari 2010
Leestijd: 1 minuut

Apple Tablet duikt op in statistieken

Het is zover. Dit is de week dat Apple -waarschijnlijk- de Apple Tablet/MacTablet/iSlate/iPad zal introduceren. Voor het eerst zijn mogelijke testversies van deze tablet nu ook opgedoken in de statistieken van Flurry. Flurry is een bedrijf dat statistieken bijhoudt van het gebruik van mobiele applicaties. In totaal doken er zo’n 50 ‘testtablets’ op in de statistieken van Flurry, die allemaal de kenmerken van een Apple Tablet hadden.

De 50 apparaten draaiden allemaal op iPhone OS 3.2, een nog niet aangekondigde firmware-versie, en werden allemaal getest vanuit Cupertino, waar de Apple-campus is gevestigd. De apparaten maakten bovendien gebruik van de applicaties in de al bestaande App Store. Dit zou er op wijzen dat de Apple Tablet gewoon gebruik kan maken van de huidige App Store-apps. In totaal werden er door de tablets zo’n 140 applicaties gedownload en opgestart.

De meestgebruikte applicaties waren applicaties in de categorieën ‘Games’, ‘Entertainment’ en ‘News & Books’. Het minst populair waren de applicaties in de categorieën ‘Social Networking’ en ‘Weather’. De statistieken van Flurry blijken altijd erg betrouwbaar, en het bedrijf zou dan ook niet snel het nieuws opzoeken met geruchten die nergens op zouden zijn gebaseerd. Al eerder kwam het gerucht naar buiten dat Apple bepaalde ontwikkelaars had gevraagd om versies van hun iPhone-applicaties te ontwikkelen die ook geschikt zijn voor hogere resoluties dan die van de iPhone.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.