Statenweg
Statenweg Nieuws 15 januari 2010

Apple en de toekomst van mobiel adverteren

Met een toenemend aantal applicaties in de app store, die veelal laag geprijsd zijn, ondervinden steeds meer ontwikkelaars moeite om hun investering terug te verdienen. Advertenties binnen deze apps zouden voor extra inkomsten kunnen zorgen, maar ook de opbrengsten daarvan vallen tegen. Dit komt doordat advertenties op de kleine schermpjes anders ervaren worden dan op desktop computers.

Door advertenties op de iPhone aantrekkelijker te maken, zou het als platform voor ontwikkelaars aan populariteit kunnen winnen. Volgens bronnen tegenover Businessweek is Apple plannen aan het beramen om mobile advertising net zo revolutionair aan te pakken als het eerder deed met muziek en smartphones. “Mobile ads suck,” zou Steve Jobs gezegd hebben.

Om de nodige kennis en techniek in huis te halen aasde de iPhone-bouwer afgelopen najaar op de marktleider in mobile advertising AdMob, maar Google slaagde erin het bedrijf eerder over te nemen. Begin deze maand had Apple alsnog beet met de overname van Quattro Wireless voor een bedrag van $275 miljoen. Steve Jobs benoemde de CEO van dat bedrijf tot Apple’s vice president of mobile advertising. Een teken dat Apple adverteren op de iPhone serieus neemt.

Reageer op artikel:
Apple en de toekomst van mobiel adverteren
Sluiten