Zo slecht is hij niet, die Steve

15 reacties

Zo slecht is hij niet, die Steve, ondanks alle kritiek op het inconsistente en onduidelijke toelatingsbeleid van zijn app store.

Het bedrijfje Pointy Heads Software ontving eind oktober een afwijzing van Apple voor de applicatie ‘Knocking Live Video’, waarmee je live videobeelden van de iPhone kunt streamen naar andere toestellen.

Brian Meehan, co-founder van Pointy Heads, gaf niet op en stuurde Steve Jobs een mailtje. Hij wist hem te raken met een persoonlijk relaas over zijn ondernemerschap en de naar zijn inzicht onpersoonlijke en eenzijdige communicatie richting de developers. “It left us feeling hopeless, like there wasn’t even anyone we could discuss this with.”

De maandag erop ontving Brian Meehan een telefoontje van Apple met de mededeling dat de app was toegelaten. Toen Meehan vroeg of Steve Jobs bij deze beslissing betrokken was geweest, zei de persoon aan de andere kant van de lijn dat de beslissing inderdaad van de top afkomstig was.

De medewerker van Apple benadrukte nog even dat het absoluut geen problemen had met het naar buiten brengen van dit verhaal. Nu de kritiek op het toelatingsbeleid een nieuw hoogtepunt bereikt doordat vooraanstaande ontwikkelaars besluiten de iPhone voortaan links te laten liggen, kan Apple zeker wat positieve publiciteit gebruiken.

Knocking Live Video (gratis)

[textquote]Dear Steve, Remember dropping out of school to drop in other classes to make it as an entrepreneur? I have admired you as an entrepreneur. I am a life long entrepreneur. I have never given up. I push my own rock up my mountain no matter how long it takes to get to the top, and love every minute of the journey. I believe you will respond. I believe Apple is fair and truly cares about its platform and developers. Though I have to say, not having anyone to speak to for review is very cold, dark and not Apple. As much as I want my own response….I am writing for my fellow developers spending all of their own money, working around the clock just to post their app to your store, only to get rejected in a way that is cold and hopeless is why I am writing you today. Do it for the sake of all developers. Give them a pre-approval process, not a set of guidelines that are subjective and ultimatley up to opinions and feelings. Give them a human to talk to. Imagine building the iPhone for 12 months only to have AT&T send an e-mail with no one to dicussing it saying “rejected due to 3.1.2”.[/textquote]

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  filenox

  Het zou me verbazen als Steve Jobs niets beters te doen heeft dan zich bezig te houden met zo’n zaken:)

 • Profielfoto

  En dit is nieuwswaardig omdat…??

 • Profielfoto
  R-Flow

  Dus als we als klant of ontwikkelaar met problemen zitten (wat de laatste tijd steeds vaker voorkomt) en nog enigszins persoonlijk contact willen met Apple moeten we massaal met Steve Jobs gaan zitten mailen?

  Goh.

 • Profielfoto
  jreijner

  Pfff wat zijn Apple gebruikers toch vreselijk vervelend, ik ben zelf ook Apple gebruiker maar ik word gewoon moe van die negatieve reacties zoals die van “[email protected]”.

 • Profielfoto
  SebastienK

  “Dit is nieuwswaardig omdat?”

  Steve Jobs! Apple! iPhone! Rejected Apps!

  Meer moet dat niet zijn voor een Apple nieuwssite toch?

 • Profielfoto
  63743 Master

  Wel een goede app:D

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  @ [email protected]:
  Als je dit niet nieuwswaardig vind, wat doe je dan op OMT? Ik ben benieuwd welke criteria je dan aanlegt voor een nieuwsberichtje…

 • Profielfoto
  ctxppc

  E-mail hem op zijn werkelijk e-mailadres: [email protected] of [email protected]. :p

 • Profielfoto
  Mackjenzie

  Als dit mag, moet Skype met video toch ook lukken?!

 • Profielfoto
  Highstreet

  Applicatie lijkt trouwens niet te werken, ik krijg geen verbinding tussen 2 iphones, en kom overal berichten tegen dat het niet werkt…

 • Profielfoto
  Highstreet

  Tweet van Knocking Live:

  Hi All, we are facing some technical issue, we will get back to you with an update soon. Appreciate your support and feedback.

 • Profielfoto
  Appletosh

  Jah je app moet wel werken als je hem wilt verdedigen :D

 • Profielfoto

  @ de geïrriteerde reacties aan mij gericht… Ik kan dit gewoon geen nieuws noemen, het komt op mij meer over als een fan berichtje omdat men denkt dat het berichtje ook echt van de heilige Steve komt…..

  “De maandag erop ontving Brian Meehan een telefoontje van Apple met de mededeling dat de app was toegelaten. Toen Meehan vroeg of Steve Jobs bij deze beslissing betrokken was geweest, zei de persoon aan de andere kant van de lijn dat de beslissing inderdaad van de top afkomstig was.”

  Sorry als ik wat kritisch over kom maar ik slik dit soort “nieuwsberichtjes” gewoon niet zo makkelijk als sommigen anderen mensen;)

 • Profielfoto
  So Klear

  [email protected]

  Kan het niet laten toch even te reageren op je posts. Natuurlijk heb je het recht kritisch te zijn over wat je nieuws wilt noemen, maar zoals al eerder werd opgemerkt, OMT is een Apple FAN site. Het is daarom niet vreemd dat dit soort berichten de hoofdpagina halen en daarom komt je kritiek wat misplaatst over. T is een beetje klagen dat de kip een ei legt, if you know what I mean.

  Even on-topic. Als Apple oprecht positive publiciteit wilt moeten ze eens serieus wat gaan doen aan hun App Store beleid. Ze zijn op sommige fronten gewoon te streng tot compleet onredelijk.

 • Profielfoto

  @ Perfect Dark, ik snap je punt (en van de anderen ook overigens). Ik kom graag op OMT evenals Tweaker.net maar als je de quote leest in mn vorige post snap je wat ik bedoel. Ik ga hier echt niet constant lopen klagen over berichten die wel of geen nieuws zijn maar dit flut berichtje kwam bij mij gewoon wat “simpel” over. Voor de rest niets dan lof;)