Siebren Verhoef
Siebren Verhoef OMT Specials 22 december 2009

Wachtwoord pas na bepaalde tijd vragen

Veel gebruikers hebben hun gebruikersaccount op de Mac beveiligd met een wachtwoord. Je Mac kan onder andere om dit wachtwoord vragen wanneer je je schermbeveiliging wilt beëindigen of wanneer je je Mac uit de sluimerstand haalt.

Wellicht vind je dit wachtwoord na de sluimerstand of schermbeveiliging een veilig idee, maar heb je ook geen zin om het om de tien minuten te moeten invullen. Sinds Mac OS X Snow Leopard is daar een oplossing voor gekomen. Je kunt namelijk instellen dat je Mac pas na een bepaalde tijd om het wachtwoord vraagt.

Hoe
Wanneer je in Systeemvoorkeuren gaat naar > Beveiliging > Algemeen, kun je daar instellen dat je Mac pas na een bepaalde tijd om het wachtwoord vraagt. Deze tijd kan variëren van 5 seconden tot 4 uur.

Heb jij nog een OMT 101? Stuur ‘m naar [email protected]!

Reageer op artikel:
Wachtwoord pas na bepaalde tijd vragen
Sluiten