Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Geruchten 23 december 2009

“Volgende iPhone krijgt 5 megapixel camera”

Volgens geruchten zou het goed kunnen dat de volgende generatie iPhone, die volgend jaar zal uitkomen, een 5 megapixel camera bezit. OmniVision Technologies zou namelijk dit jaar rond de 20 miljoen 5-megapixel sensors voor de iPhone produceren, en volgend jaar maar liefst 40 tot 45 miljoen stuks.

OmniVision Technologies is het bedrijf dat momenteel ook de 3,2 megapixel CMOS-sensors produceert voor de iPhone 3GS. In totaal leverde OmniVision Technologies in 2009 al ongeveer 65 miljoen camera-sensors voor de iPhone en de iPod nano aan Apple. Onder andere hierdoor is OmniVision Technologies sinds oktober 2009 weer een winstgevend bedrijf.

De verwachting is dat de nieuwe iPhone en het nieuwe iPhone OS volgend jaar in de zomer tijdens de WWDC zal worden aangekondigd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
“Volgende iPhone krijgt 5 megapixel camera”
Sluiten