Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 15 december 2009

Volgend jaar 128 GB iPod touch?

Het is goed mogelijk dat Apple volgend jaar een iPod touch met een capaciteit van 128 GB gaat uitbrengen. Toshiba heeft namelijk net aangekondigd dat het begin volgend jaar NAND-flash chips met een capaciteit van 64 GB gaat produceren. De maximale capaciteit van de iPod touch is nu nog 64 GB, bestaande uit twee NAND-chips van elk 32 GB.

Apple maakt in de huidige iPod touch en iPhone ook gebruik van de NAND-chips van Toshiba. Omdat de iPod touch in tegenstelling tot de iPhone ruimte biedt aan twee NAND-chips, loopt de capaciteit van de iPod touch meestal voor op die van de iPhone. De iPhone zou volgend jaar kunnen worden voorzien van een NAND-chip van 64 GB.

Een iPod touch met een capaciteit van 128 GB zou het einde kunnen betekenen van de iPod classic, omdat deze twee apparaten wat betreft capaciteit dan wel heel dicht bij elkaar zouden komen te liggen. Denk jij dat de iPod classic over een jaar nog zal bestaan?

Reageer op artikel:
Volgend jaar 128 GB iPod touch?
Sluiten