Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 23 december 2009
Leestijd: 1 minuut

‘Unreal’ iPhone game-concept

De knappe koppen van game-bouwer Epic Games hebben een proof-of-concept voor de iPhone gedemonstreerd waar menig gamer van zal watertanden. In de persoon van VP Mark Rein toonde het bedrijf een aangepaste versie van hun populaire schietspel Unreal Tournament dat gespeeld kan worden op de iPod Touch en iPhone. De onderliggende ‘Unreal engine’ van het spel is hiervoor dermate verbouwd dat gebruik gemaakt kan worden van Open GL ES 2.0, een functionaliteit die alleen te vinden is in de nieuwste generatie iPhone en iPod Touch.

Wie Unreal Tournament voor de iPhone onder de kerstboom hoopt te vinden moet echter teleurgesteld worden. Epic Games is vooralsnog niet van plan om het spel daadwerkelijk uit te brengen en ziet het initiatief meer als een bewijs dat bewerkelijke 3D games in de nabije toekomst ook voor mobiele platforms gebouwd kunnen worden. De Unreal Engine die gebruikt is voor de demo zal in de toekomst wellicht wel in licentie gegeven worden voor andere game-bouwers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.