‘Unreal’ iPhone game-concept

8 reacties

De knappe koppen van game-bouwer Epic Games hebben een proof-of-concept voor de iPhone gedemonstreerd waar menig gamer van zal watertanden. In de persoon van VP Mark Rein toonde het bedrijf een aangepaste versie van hun populaire schietspel Unreal Tournament dat gespeeld kan worden op de iPod Touch en iPhone. De onderliggende ‘Unreal engine’ van het spel is hiervoor dermate verbouwd dat gebruik gemaakt kan worden van Open GL ES 2.0, een functionaliteit die alleen te vinden is in de nieuwste generatie iPhone en iPod Touch.

Wie Unreal Tournament voor de iPhone onder de kerstboom hoopt te vinden moet echter teleurgesteld worden. Epic Games is vooralsnog niet van plan om het spel daadwerkelijk uit te brengen en ziet het initiatief meer als een bewijs dat bewerkelijke 3D games in de nabije toekomst ook voor mobiele platforms gebouwd kunnen worden. De Unreal Engine die gebruikt is voor de demo zal in de toekomst wellicht wel in licentie gegeven worden voor andere game-bouwers.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Ezra

  Toch vind ik het touchscreen nog niks voor 1st person shooters.

 • Profielfoto
  languh

  awesome, ben benieuwd of het na wat oefenen ook daadwerkelijk werkt met aim.. want daar zie ik eigenlijk neit veel van.. nogal statisch

 • Profielfoto
  Hessel89

  nice!:) loopt best soepel en zal interessant zijn om te zien wat andere gamedevelopers hier mee doen

 • Profielfoto
  madmax

  @Erza: helemaal mee eens: de hele tijd met je dikke/vette vingers over het scherm vegen waarop je ook nog eens moet kijken. Dat is zeven tellen leuk.

 • Profielfoto
  Beninho

  VET COOL & GAAF!

  Ziet er erg goed en en draait ook lekker zo te zien!

 • Profielfoto
  63743 Master

  Ziet er goed uit!

 • Profielfoto
  snipper

  Ezra +1
  Ik hou wel van first person shooters, maar de bediening ziet er idd niet handig uit als je dat bedoelt.

 • Profielfoto
  spacefreek

  Maar deze technieken kunnen ook voor andere games dan FPS gebruikt worden hoor:D Laat maar komen!