Statenweg
Statenweg Geruchten 10 december 2009

Think different again

Na een zware periode wist Apple zich in 1997 opnieuw te positioneren met de succesvolle Think Different-campagne. Hierin werden grootheden als Bob Dylan, Picasso, Gandhi, John Lennon en Albert Einstein geëerd en -indirect- in verband gebracht met het merk. De campagne duurde voort tot 2002 .

Deze week, op 8 december, heeft Apple de reclameslogan opnieuw laten vastleggen bij het US Patent and Trademark Office. Uiteraard wil Apple eigenaar blijven van de beroemde woorden om te voorkomen dat anderen ermee aan de haal kunnen gaan.

Maar is dat de enige reden? De nieuwe aanvraag is verbreed met “mp3 players” en “portable and handheld digital electronic devices.” Niet vreemd, in de afgelopen tien jaar is Apple meer gaan verkopen dan alleen computers. Toch leidt de timing en het toevoegen van de laatste categorie tot speculaties dat Apple de campagne nieuw leven wil inblazen voor de introductie van… de tablet.

Op recente verpakkingen van de iMac is bovendien de slogan aangetroffen, zij het onopvallend onder de lijst met specificaties. Het weergeven van de slogan op een van de producten zou echter ook een juridische eis kunnen zijn om er aanspraak op te kunnen blijven maken.

Reageer op artikel:
Think different again
Sluiten