Think different again

13 reacties

Na een zware periode wist Apple zich in 1997 opnieuw te positioneren met de succesvolle Think Different-campagne. Hierin werden grootheden als Bob Dylan, Picasso, Gandhi, John Lennon en Albert Einstein geëerd en -indirect- in verband gebracht met het merk. De campagne duurde voort tot 2002 .

Deze week, op 8 december, heeft Apple de reclameslogan opnieuw laten vastleggen bij het US Patent and Trademark Office. Uiteraard wil Apple eigenaar blijven van de beroemde woorden om te voorkomen dat anderen ermee aan de haal kunnen gaan.

Maar is dat de enige reden? De nieuwe aanvraag is verbreed met “mp3 players” en “portable and handheld digital electronic devices.” Niet vreemd, in de afgelopen tien jaar is Apple meer gaan verkopen dan alleen computers. Toch leidt de timing en het toevoegen van de laatste categorie tot speculaties dat Apple de campagne nieuw leven wil inblazen voor de introductie van… de tablet.

Op recente verpakkingen van de iMac is bovendien de slogan aangetroffen, zij het onopvallend onder de lijst met specificaties. Het weergeven van de slogan op een van de producten zou echter ook een juridische eis kunnen zijn om er aanspraak op te kunnen blijven maken.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  MB12

  Here’s to the crazy ones. The misfits. The rebels. The troublemakers. The round pegs in the square holes. The ones who see things differently. They’re not fond of rules. And they have no respect for the status quo. You can quote them, disagree with them, glorify or vilify them. About the only thing you can’t do is ignore them. Because they change things. They push the human race forward. And while some may see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.

  Think different.

 • Profielfoto
  brewer

  Geweldig! Ben nog steeds trots op mijn Think Different poster! wil er nog wel een aantal toevoegen aan mijn collectie!

 • Profielfoto
  Toinef

  @Brewer
  En ik ben enorm jaloers op jou poster. Gelukkig heb ik Marilyn Monroe nog, en een mega “adopteer een pup”-poster. Wie staat er eigelijk op jou poster?

 • Profielfoto
  iPro

  Great minds think different. Apple bring it on!

 • Profielfoto
  Afroman

  Staat ook op de dozen van de nieuwe iMac.

 • Profielfoto
  Gigs

  En ik heb m’n ‘Think Different!’-plastic-tas jaren geleden ook al al ingelijst!

 • Profielfoto
  MB12

  @Afroman
  Dat zeggen ze ook in het artikel.

 • Profielfoto
  RASH

  Let’s all think different. Als het maar hetzelfde is.

 • Profielfoto
  Marius1976

  Ik heb liever de apple.com/switch campagne :d

  http://www.youtube.com/watch?v=VMt2MK67-Qw

 • Profielfoto
  Appletosh

  Het is en blijft een goede slogan en tijdloos :D
  kan nog jaren mee

 • Profielfoto
  klonic

  Nou ik wil geen roet in het eten gooien maar de nazis dachten ook anders dan een hoop mensen op deze aardbol. Dus ik hou het graag op: Think different, but not too different.

  Daarnaast is Apple natuurlijk gewoon nog zo een bedrijf dat op geld uit is.

  De differentheid van het OS staat me wel aan trouwens.;)

 • Profielfoto
  s10

  leuk dat het terug komt. ik heb nog een grijze + witte polootje met think different erop + een poster met alfred hitchcock :D