Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 22 december 2009
Leestijd: 1 minuut

Tapulous verdient $1 miljoen per maand via App Store

Uiteraard valt met een goedlopende app in de App Store best wat geld te verdienen. Hoeveel ontwikkelaars precies verdienen aan de App Store blijft echter meestal een geheim. Toch is het bedrijfje Tapulous open over wat zij verdienen aan hun apps in de App Store. Dankzij apps als Tap Tap Revenge verdienen zij namelijk maar liefst $1 miljoen per maand (!!).

Natuurlijk haalt een gemiddelde ontwikkelaar in de App Store dit bedrag bij lange na niet. Het spel Tap Tap Revenge van Tapulous staat dan ook geïnstalleerd op één derde van alle iPhones en iPod touches. Toch maakt het duidelijk dat je met een beetje geluk prima je brood kunt verdienen als ontwikkelaar voor de App Store.

Volgens CEO Bart Decrem is zijn bedrijf een succes doordat de markt voor mobiele applicaties ook exponentieel groeit. Tapulous is een klein bedrijfje met ongeveer 20 werknemers. Behalve dat het bedrijf geld verdiend via enkele betaalde apps, leveren de advertenties binnen deze apps, en de betaalde muzieknummers die aangekocht kunnen worden binnen bijvoorbeeld Tap Tap Revenge ook het nodige op.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.