Tapulous verdient $1 miljoen per maand via App Store

27 reacties

Uiteraard valt met een goedlopende app in de App Store best wat geld te verdienen. Hoeveel ontwikkelaars precies verdienen aan de App Store blijft echter meestal een geheim. Toch is het bedrijfje Tapulous open over wat zij verdienen aan hun apps in de App Store. Dankzij apps als Tap Tap Revenge verdienen zij namelijk maar liefst $1 miljoen per maand (!!).

Natuurlijk haalt een gemiddelde ontwikkelaar in de App Store dit bedrag bij lange na niet. Het spel Tap Tap Revenge van Tapulous staat dan ook geïnstalleerd op één derde van alle iPhones en iPod touches. Toch maakt het duidelijk dat je met een beetje geluk prima je brood kunt verdienen als ontwikkelaar voor de App Store.

Volgens CEO Bart Decrem is zijn bedrijf een succes doordat de markt voor mobiele applicaties ook exponentieel groeit. Tapulous is een klein bedrijfje met ongeveer 20 werknemers. Behalve dat het bedrijf geld verdiend via enkele betaalde apps, leveren de advertenties binnen deze apps, en de betaalde muzieknummers die aangekocht kunnen worden binnen bijvoorbeeld Tap Tap Revenge ook het nodige op.

Reacties

27 reacties
 • Profielfoto
  The JM

  Mooie omzet inderdaad.

 • Profielfoto
  imick

  Mooie apps inderdaad.

 • Profielfoto
  mac osx rules

  Grote markt, inderdaad.

 • Profielfoto
  iPodder

  goed gedaan inderdaad

 • Profielfoto
  The JM

  xD

 • Profielfoto
  aardbeiensiroop

  Miljoinair geworden dus, mooi inderdaad.

 • Profielfoto
  Froggle

  Tap tap tap, inderdaad.

 • Profielfoto
  ikke93

  inderdaad:p

 • Profielfoto
  languh

  ik vind het maar een saai spel

 • Profielfoto
  ThinkBeyond

  Die is binnen, inderdaad

 • Profielfoto
  SvS

  Je moet maar net op idee komen… zucht… knap hoor!

 • Profielfoto
  ctxppc

  $ 50.000 per werknemer?! Cool!:)

 • Profielfoto
  Anoniem

  @SvS: dit is niet een geval van “zomaar een idee”, die Bart Decrem is best bekend in Silicon Valley. Korte biografie:

  – internationale school in Brussel
  – rechten in Stanford
  – werkte voor Mozilla / Firefox
  – oprichter / CEO van Flock
  – enz…

 • Profielfoto
  Kobes

  @Zakske
  Dus hij had al een paar miljoen;)

 • Profielfoto
  LHJ

  Inderdaad

 • Profielfoto
  iBob

  En met geld maak je … , inderdaad GELD! ;)

 • Profielfoto
  Stendec

  inderdaad, inderdaad.

 • Profielfoto
  Delars

  Zouden ze nog medewerkers zoeken?

 • Profielfoto
  jeroenth

  dat is inderdaad vet! inderdaad!

 • Profielfoto
  spacefreek

  Pleurt op met je inderdaad

 • Profielfoto
  Airswing

  Pleur op inderdaad!

 • Profielfoto
  topaj

  Das inderdaad erg netjes :D

 • Profielfoto
  Chillie

  Inderdaad.

 • Profielfoto
  matsoftmac

  Gaat iedereen nu steeds ‘inderdaad’ zeggen??

 • Profielfoto
  Ezra

  Heel nice al zijn er veel alternatieven voor Tap Tap Revenge. Helaas een grote concurrent als EA heeft een game genaamd: Rock Band. Als hiervoor meer reclame wordt gemaakt dan is het einde verhaal voor hun ben ik bang.

 • Profielfoto
  63743 Master

  Daar wil ik ook werken !!

 • Profielfoto
  snipper

  Dat is natuurlijk prachtig, maar niet overdrijven hè? Er staat dat ze voor een miljoen dollar verkopen. Daar gaat dus nog het een en ander af voor Apple. En er staat dat dat de totale verkoop is, dus met bijverdiensten aan songs en reclame.

  En wordt door sommige partijen graag een beeld geschetst alsof je op een zolderkamertje, in je eentje ff een iPhone-spelletje in elkaar knutselt waar je dan slapend stinkend rijk mee wordt. Niets is minder waar. Dit is een bedrijf waar 20 man fulltime werkt en miljoenen dollars in geïnvesteerd zijn. Van alle mislukte pogingen (en investeringen) wat te verdienen, hoor je uiteraard nooit wat. ;)