Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 17 december 2009

Steve Jobs moet “JA” zeggen

Wat doe je als je bij de publieke televisie werkt, en je erg ongeduldig bent tot je eigen iPhone-app wordt toegelaten tot de App Store? Dan ga je met spandoeken bij de Apple-campus in Cupertino staan, en richt je een website op om Steve Jobs te overtuigen natuurlijk!

Want hoewel de Uitzending Gemist-app van de Nederlandse Publieke Omroep na wat hulp van T-Mobile uiteindelijk toch werd toegelaten in de App Store, pakt de Zweedse zender SVT het iets radicaler aan.

De werknemers van deze zender staan namelijk niet alleen met grote spandoeken voor de Apple campus in Cupertino, maar hebben ook de website Dearstevejobs.com opgericht. Op deze website is onder andere een grote “JA”-knop te vinden waarmee Steve Jobs via zijn webcam de goedkeuring moet geven voor deze app. Dat is de bedoeling tenminste…

Hieronder is de brief van de SVT aan Steve Jobs te lezen.

Dear Steve Jobs,

we at SVT (the Swedish public service broadcaster) would like to ask you a favor. Below is a description of our SVT Play application. And to the right you can see all the Swedes who are eagerly awaiting its approval. So please Steve, hurry up and approve our app.

We have tried to simplify the approval process as much as possible for you. Just press the green button below and record a video of yourself saying “JA” (that’s “yes” in Swedish, pronounced “yah”).

Come on, Steve, Sweden is waiting. Say JA!

Sincerely,
SVT, Sweden

Zweedse invasie bij het hoofdkantoor van Apple in Cupertino.
Reageer op artikel:
Steve Jobs moet “JA” zeggen
Sluiten