Siebren Verhoef
Siebren Verhoef OMT Specials 3 december 2009

Snel een bijlage versturen met Mail

Wanneer je een bestand via Mail naar iemand wilt versturen, kun je dit op verschillende manieren doen. De standaard manier hiervoor is het aanmaken van een nieuw bericht in Mail, om vervolgens via de knop ‘bijlage’ naar het juiste bestand te bladeren.

Hoewel deze standaardmethode niet heel veel tijd in beslag neemt, kan deze handeling nog iets versneld worden. Dit is vooral het geval wanneer je in de Finder al het juiste bestand voor je hebt staan. Deze OMT 101 is bij de doorgewinterde Mac-gebruiker wellicht al bekend.

Hoe
Wanneer je, zoals hierboven vermeld, in de Finder al het juiste bestand hebt geselecteerd dat je als bijlage wilt versturen, hoef je dit bestand alleen maar naar het symbool van Mail te slepen in je Dock. Je zult merken dat Mail nu automatisch een nieuw bericht voor je aanmaakt, met het gekozen bestand als bijlage.

Heb jij nog een OMT 101? Stuur ‘m naar [email protected]!

Reageer op artikel:
Snel een bijlage versturen met Mail
Sluiten