Rdio, de zoveelste streaming muziekdienst?

5 reacties

Rdio is een nieuwe dienst die streaming muziek aanbiedt, opgericht door Janus Friis en Niklas Zennstrom (bekend van Kazaa en Skype). Hoewel Rdio naar verwachting begin 2010 live gaat, is afgelopen week al de bijbehorende iPhone app verschenen.

Wat Rdio precies gaat bieden is nog niet duidelijk. De beschrijving in de App Store belooft onbeperkte toegang tot een enorme hoeveelheid muziek. Je kiest het nummer, album of artiest die je wilt horen en kunt direct beginnen met luisteren op de iPhone of iPod touch. Natuurlijk alleen als je verbonden bent met internet.

In ruil daarvoor zal Rdio waarschijnlijk een maandelijkse vergoeding gaan vragen. Daardoor zal de dienst vrij zijn van advertenties en kwaliteit bieden. Naast het ‘on-demand’ luisteren, kun je ook vooraf afspeellijsten samenstellen en deze ‘on the go’ beluisteren.

De vraag hoe deze dienst zich onderscheidt van bijvoorbeeld Spotify is nu nog moeilijk te beantwoorden. Het verschijnen van de iPhone app in onder meer de Nederlandse App Store suggereert dat de dienst al direct in een groot aantal landen beschikbaar komt. Andere streaming muziekdiensten is dat vooralsnog niet gelukt. Heeft Rdio hiermee een voorsprong?

De applicatie is gratis te downloaden, maar daarna sta je voor een gesloten deur. Om de app te gebruiken is een account nodig en de service zelf is nog niet beschikbaar voor de massa. Slechts een beperkt aantal testers hebben toegang. Hoewel dit de nodige ‘buzz’ tot gevolg heeft, slaagt Rdio er niet in de huidige publiciteit te verzilveren.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Afroman

  Boodie Down Productions! Old skool man.

 • Profielfoto
  BigAL

  Tja, al die betaaldiensten terwijl streaming muziek toch echt gratis te verkrijgen is (grooveshark, mixmenow etc). Het lijkt me het zoveelste -tigste App in the Store. Iedereen zijn ding.

 • Profielfoto
  Jeffry

  Hoezo nu weer de zoveelste… noem er eens een paar die leveren in Nederland? Ik ken ze nog niet namelijk.

 • Profielfoto
  iHouse

  hm ik weet niet of dit wel zo succesvol wordt. dat wordt afwachten.

  over het plaatje: Goed album! we have the facts and we’re voting yes

 • Profielfoto
  63743 Master

  Hopelijk komt er ook een iPhone-app voor LaLa…